zaterdag, september 30, 2023

Windows Update IconMet Windows 10 kan u ook updates en apps downloaden en installeren via andere pc's in uw lokaal netwerk. In deze tip meer over het hoe en waarom van deze functie.

Windows Update Verzendingsoptimalisatie is een functie in Windows 10 waarmee u updates en apps kan installeren via andere pc's in uw lokale netwerk. Nu vraagt u zich wellicht af wat het nut is van deze functie. Wel, om te verduidelijken citeren we Microsoft: "Met Windows Update Verzendingsoptimalisatie kunt u Windows-updates en Windows Store-apps verkrijgen van andere bronnen dan alleen Microsoft. Zo kunt u updates en apps sneller verkrijgen als u een beperkte of onbetrouwbare internetverbinding hebt. En als u meer dan één pc hebt, kan het de hoeveelheid internetbandbreedte verminderen die nodig is om al uw pc's up-to-date te houden. Verzendingsoptimalisatie verzendt ook updates en apps van uw pc naar andere pc's in uw lokale netwerk of naar pc's op internet."

Om het in mensentaal uit te leggen. Niet alle computers in uw lokale netwerk zijn afhankelijk van de servers van Microsoft om updates binnen te halen. 1 pc is voldoende, de andere apparaten kunnen de updates via het lokale netwerk downloaden, wat u uiteraard tijd en bandbreedte kan besparen.

Windows 10: Windows updates ontvangen via andere pc's in het lokale netwerk

Bij standaardinstellingen is de functie Verzendingsoptimalisatie geactiveerd. Wenst u dat te controleren, of eventueel de instelling er van aanpassen (dat kan ook, zie verderop), doet u het volgende:

 • Navigeer naar Start > Instellingen.

Start Instellingen2

 • In het dialoogvenster dat volgt, klikt, of drukt u op: Bijwerken en beveiligen.

Bijwerken En Beveiliging Openen Windows10

 • Bij het volgende dialoogvenster controleert u of Windows updates geselecteerd is in de linkerkolom. In het rechtergedeelte klikt u vervolgens op: Geavanceerde opties (zie schermafdruk).

Bijwerken En Beveiliging Geavanceerde Opties Openen Windows 10

 • Bij de volgende stap, klikt u op: Kiezen op welke manier updates worden geleverd.

Kiezen Hoe Updates Worden Geleverd

 • Eindelijk bent u in het dialoogvenster waarin u kan controleren hoe de updates worden binnengehaald. Zoals eerder aangehaald is de functie Verzendingsoptimalisatie bij standaardinstellingen geactiveerd. Wenst u enkel updates te ontvangen via andere pc's in uw lokaal netwerk, verplaatst u het bolletje naar: pc's in het lokale netwerk. Bent u tevreden over de huidige gang van zaken, hoeft u niks te doen.

Kiezen Hoe Updates Worden Geleverd2

Succes!

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...