Toetsenbord IconOnlangs botste we om een wel heel eigenaardig 'probleem', namelijk dat het numeriek klavier het niet deed op een voor de rest perfect werkend toetsenbord. De oplossing? Dat leest u in deze tip.

Onlangs ontvingen een mailtje van iemand met een wel heel merkwaardig probleem. De betrokkene werkte met een Windows 10 computer waarbij het numeriek klavier dienst weigerde op een voor de rest perfect draaiend apparaat. Het verhaal werd nog straffer aan gezien de persoon in kwestie wel kon inloggen met de pincode. Helemaal bizar werd het toen bleek dat het euvel zich eveneens voordeed indien er een ander toetsenbord werd aangesloten.

Iemand met een beetje logisch denkend, gezond boerenverstand, komt er al snel achter dat het geen hardwareprobleem is aangezien het numeriek klavier wel werkt bij het inloggen (pincode). Dit gegeven wordt bevestigd doordat het aansluiten van een ander toetsenbord evenmin soelaas bracht. Mooi, maar wat is dan wel het probleem? Wel, de muisinstellingen van Windows.

Windows 10: Help! Het numeriek klavier werkt niet?

  • Om te beginnen typt u muisinstellingen in het menu Start van Windows.
  • Klik vervolgens op: De muisinstellingen wijzigen.

Muistoetsen1 Win10

In het dialoogvenster dat opent, verplaatst u de schuifregelaar bij Numeriek toetsenblok gebruiken om de muis op het scherm te verplaatsen, naar Uit.

Muistoetsen2 Win10

Klaar! Als alles goed is werkt je numeriek klavier weer zoals het hoort.

Suces!