zaterdag, september 23, 2023

Windows Defender IconWindows Defender is een standaard onderdeel in Windows10 en helpt uw computer te beschermen. De notificaties die daaruit volgen, moet u er voor lief bij nemen, of toch niet?

Sinds de 'Creators Update' van Windows10, wordt Windows Defender meegeleverd als zogenaamde 'standalone app'. Windows Defender scant voortduren op de achtergrond naar malafide links, recent geïnstalleerde apps en bestanden. Indien er 'verdachte' items gevonden worden, verschijnt daarvan een melding je scherm. Helaas doet Windows Defender dat ook indien er geen bedreigingen gevonden werden. Meer nog, Windows Defender doet dat bijna op dagelijkse basis. Indien u dit een beetje irritant of overbodig vindt, kan u de meldingen voor Windows Defender uitschakelen. Hoe u dat doet (na de Creators Update), leest u in deze tip.

Hoe de Windows Defender meldingen uitschakelen?

Vooraleer we uit de doeken doen hoe u de meldingen van Windows Defender kan uitschakelen, wil we nog benadrukken dat deze tip enkel de meldingen deactiveert en Windows Defender NIET op non-actief zet. We bevelen trouwens sterk aan Windows Defender nooit uit te schakelen en de app zijn werk te laten doen tenzij u goede antivirussoftware van derden gebruikt die niet compatibel is.

 • Om te beginnen opent u Windows Defender. De gemakkelijkste manier om dat te doen is op het Defender-icoontje te klikken in het systeemvak. U kan Defender uiteraard ook bereiken via de zoekfunctie van het menu Start of via de instellingen-app.

Defender Openen

 • Van zodra Windows Defender opent, selecteert (en opent) u het onderdeel: Virus- en bedreigingsbeveiliging.

Defender Meldingen 1

 • Bij het dialoogvenster dat volgt, opent u vervolgens het onderdeel: Instellingen voor Virus- en bedreigingsbeveiliging.

Defender Meldingen 3

 • Bij de volgende pagina scrolt u naar beneden tot de rubriek: Meldingen.
 • Klik op: Instellingen voor meldingen wijzigen.

 Defender Meldingen 4

 • Vervolgens verplaatst u de schuifregelaar onder het onderdeel Windows Defender Antivirus-meldingen, naar: Uit.

Defender Meldingen 5

Belangrijk om te weten is dat u met deze tip enkele de dagelijkse samenvattingsmeldingen uitschakelt. Indien Windows Defender kritieke bedreiging vindt, zal u daarvan nog steeds meldingen ontvangen.

Succes!

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...