zaterdag, september 23, 2023

Windows Update IconVelen gebruiken de functie gebruikstijden om ervoor te zorgen dat Windows Update ons niet dwingt de computer opnieuw op te starten van zodra er een update klaar staat. Als u uw computer ingeschakeld houdt, zal deze de update tijdens de gespecificeerde actieve uren niet toepassen. In een recent verleden moest u zelf deze uren instellen, maar sinds versie 1903 kan Windows dat automatisch.

Als antwoord op de kritiek dat Windows te pas en te onpas updates installeert, verzon Microsoft dus de functie "gebruikstijden". In de eerste fase moest u zelf deze uren kiezen (dat kan trouwens nog altijd), maar nu kan Windows je computergebruik bijhouden en de uren automatisch aanpassen. Actieve uren, of gebruikstijden zijn dus periodes (uren) die u kiest (instelt) om aan Windows te laten dat u niet wenst lastig gevallen te worden met updates, laat staan een herstart. Er zijn vele factoren die het computergebruik kunnen beïnvloeden. Het is dan ook logisch dat er gebruikers zijn die geen zin hebben om telkens de gebruikstijden aan te passen, vandaar dus bij uitbreiding om het 'automatisch' te laten doen. Wat u van ons wil horen is natuurlijk, hoe activeer ik deze functie?

Hoe gebruikstijden automatisch wijzigen? (Windows10)

 • Open de instellingen-app.

Instellingen W10 Openen

 • Klik, of druk op: Bijwerken en beveiligen.

Bijwerken En Beveiliging Openen

 • Bij de volgende stap selecteert u Windows Update in de linkerkolom. In het rechtergedeelte van het dialoogvenster kiest u voor: Gebruikstijden wijzigen.

Gebruikstijden Wijzigen1

 • Bij de laatste stap hoeft u enkel maar de schuifregelaar op 'Aan' te zetten bij: Gebruikstijden automatisch aanpassen voor dit apparaat op basis van activiteit.

Gebruikstijden Wijzigen3

 • Uiteraard blijft de mogelijkheid bestaan om zelf je gebruikstijd (uren) te kiezen. Indien u dat wenst, klikt u op:Wijzigen (zie schermafdruk hierboven).
 • Vul de uren in en bevestig je keuze met een klik op: Opslaan.

Gebruikstijden Wijzigen4

Succes!

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...