maandag, november 29, 2021

Toetsenbord IconNet als Android en iPhone heeft ook Windows de functie voorspellende tekst (tekstsuggesties) aan boord. Het maakt deel uit van het aanraaktoetsenbord van Windows 10, maar u kunt het ook inschakelen voor hardwaretoetsenborden. In deze tip leggen we uit hoe u dat doet.

Iedereen die werkt met een smartphone kent de voorspellende tekst, of tekstsuggesties wel. Ook Windows van Microsoft heeft deze functie aan boord maar die staat enkel ingeschakeld indien u gebruikt maakt van een aanraakscherm. Voor hen die werken met een hardware-toetsenbord (het grootste deel van de Windows adepten dus) en tekstsuggesties wensen te gebruiken, moeten een kleine instelling aanpassen om voorspellende tekst te activeren.

Hoe tekstsuggesties inschakelen voor een hardwaretoetsenbord in Windows 10?

 • Open de app Instellingen van Windows 10. Dat kan bijvoorbeeld via het Startmenu > klik op het tandwiel pictogram.

Instellingen W10 Openen

 • Klik op het pictogram "Apparaten" in het venster dialoogvenster dat volgt.

Typsuggesties1

 • Selecteer Typen in de zijbalk aan de linkerzijde.
 • Scrol naar omlaag tot het gedeelte Hardwaretoetsenbord.
 • Schakel de optie Tekstsuggesties weergeven tijdens het typen, in.

  Typsuggesties2

Zoals de app Instellingen aangeeft, zijn "tekstsuggesties voor het hardwaretoetsenbord in sommige talen niet beschikbaar." Microsoft heeft geen officiële lijst met ondersteunde talen, maar we hebben het getest met "Nederlands (Belgisch Punt)" en dat werkte prima. Kortom, Als u een andere taal nodig hebt, werkt deze functie mogelijk niet.

 • Als u wilt dat Windows 10 automatisch typefouten corrigeert terwijl u typt met uw hardwaretoetsenbord, kunt u ook de optie "Onjuist gespelde woorden automatisch corrigeren" inschakelen.

Typsuggesties3

 • Ten slotte, als u vaak in meerdere talen typt, moet u de optie, Tekstsuggesties weergeven op basis van de herkende talen waarin u typt, inschakelen onder Meertalige tekstsuggesties. Windows 10 probeert dan automatisch de taal te bepalen die u gebruikt enzal tekstsuggesties aanbieden op basis van die taal.

Nadat u bovenstaande instelling(en) hebt aangepast zullen de testsuggesties verschijnen in een zwevend pop-upvenster. Dit werkt voor de meeste applicaties, waaronder Office-applicaties, zoals Microsoft Word, webbrowsers zoals Google Chrome, Firefox en Edge. Zelfs in Kladblok.

Typsuggesties6

Indien er suggesties verschijnen, zijn er twee manieren om een ​​suggestie te selecteren. U kunt op de pijl omhoog tikken om de suggestiebalk te 'focussen', de pijltoetsen links en rechts gebruiken om een ​​suggestie te selecteren. Druk vervolgens op Enter of de spatiebalk om de suggestie te gebruiken. U kunt natuurlijk ook gewoon uw muiscursor gebruiken om op een suggestie te klikken.

Succes!

Recente Reacties

 • Pieter zei Meer
  Duidelijk handleiding Idea . Dank je, had me reeds suf gezocht...
 • Peter Janssen zei Meer
  Prima oplossing! Nu nog kijken wat er op blijft staan na het schonen van de PC. Hier word ik heel blij van  Smile
 • Desi zei Meer
  Mijn beeldscherm blijft ineens zwart na het opstarten. De computer draait wel. Als ik op ctrl...
 • Alex zei Meer
  Er zijn veel opstartprogramma's beschikbaar. Ik gebruik Startup Manager For Windows Free. Het is...