zaterdag, september 30, 2023

Screen Control IconU hebt waarschijnlijk tal snelkoppelingen op het Bureaublad staan, maar wist u dat dit eigenlijk niet nodig is? U kan perfect werken aan een Windows computer met een leeg Bureaublad.

Met Windows kan u perfect alle toepassingen starten zonder al deze pictogrammen op het Bureaublad. U kan toepassingen die u vaak gebruikt, vastmaken aan de taakbalk. Toepassingen die u minder vaak gebruikt, zijn dan weer perfect bereikbaar via het Startmenu. Kortom, al die snelkoppelingen op het Bureaublad zijn in principe niet nodig. Meer nog, u kan het Bureaublad leeg maken met 2 muisklikken. Een tip voor hen die maximaal willen genieten van hun Bureaubladachtergrond(en).

Hoe het Bureaublad snel leeg maken?

U kent ongetwijfeld ook mensen met een Bureaublad zo vol snelkoppelingen dat u begint te twijfelen of deze 'koppelingen' nog wel 'snel' zijn. Hieronder een voorbeeld.

Leeg Bureaublad1

We vinden het vreemd dat we nog steeds regelmatig zulke Bureaubladen tegen komen. Windows voorziet thans voldoende mogelijkheden om bestanden en toepassingen snel te openen, zelfs sneltoetscombinaties zijn mogelijk.Wenst u het Bureaublad snel leeg te maken, dan voorziet Windows daar ook een handigheidje voor. Neen! U hoeft niet alle snelkoppelingen één voor één te verwijderen, noch hoeft u programma's te verwijderen.

 • Het enige wat u moet doen is met de rechtermuisknop ergens klikken op een lege plaats op het Bureaublad (als u nog ergens een gaatje vindt tenminste :-).)
 • In het menu dat verschijnt, navigeert u naar Beeld > haal het vinkje weg bij: Bureaubladpictogrammen weergeven.

Leeg Bureaublad2

 • Het resultaat.

Leeg Bureaublad3

Een kleine tip die u mogelijk over het hoofd heeft gezien.

Succes!

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...