woensdag, september 22, 2021

Account IconMet Windows 10 kan u snel op uw pc inloggen met een viercijferige pincode. Deze functie werd oorspronkelijk geïntroduceerd in Windows 8 en is nog steeds aanwezig in Windows 10. Als u de enige gebruiker van uw pc bent (wat betekent dat u deze met niemand deelt), en een pincode invoeren teveel gevraagd is, kunt u ook met Windows 10 automatisch inloggen. In deze tip leest u hoe dat voor elkaar krijgt.

Belangrijk: Gebruik om voor de hand liggende veiligheidsredenen deze functie niet als u een gedeelde computer met meerdere accounts in uw huishouden gebruikt. Stel dit ook niet in als u uw Windows 10-laptop op een openbare locatie gebruikt. Maar als u alleen en op een veilige locatie bent.

Hoe automatisch inloggen met Windows 10?

 • Klik met de rechtermuisknop op de knop Start en selecteer Uitvoeren in het verborgen snelmenu, of gebruik de sneltoets Windows Key + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

Uitvoeren Openen Startmenu

 • Typ nu: netplwiz en druk op Enter of klik op OK.

Netplwiz Openen

 • Verwijder het vinkje bij: Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren om deze computer te gebruiken en klik op OK.

Automatisch Inloggen W10 A

 • Voer uw gebruikersnaam en het wachtwoord in dat u gebruikt om tweemaal in te loggen op uw systeem en klik op OK.

Automatisch Inloggen W10 B

Klaar! De volgende keer dat u uw systeem opnieuw opstart, ziet u nog steeds het aanmeldscherm, maar hoeft u niets in te voeren, bovendien omzeilt dit proces omzeilt ook het vergrendelscherm.

Het is ook het vermelden waard dat je je pc nog steeds kunt vergrendelen als je even weg moet door op Window-toets + L te drukken. Vervolgens moet u zich opnieuw aanmelden met uw wachtwoord.

Succes!

Recente Reacties

 • Superleek zei Meer
  @Gert

  Ik denk dat onderstaand 1 van de eenvoudigste methodes is:

  Gmail-berichten selectief...
 • Gert zei Meer
  Ik wil al mijn oudere e-mails in een map plaatsen - zodat ik ze nog steeds kan raadplegen en...
 • Kees zei Meer
  Dankjewel voor dez informatie.
 • Superleek zei Meer
  1. Open de Google Maps app.
  2. Typ de coördinaten in de zoekbalk - gebruik makend van het graden,...