zaterdag, september 30, 2023

Start Menu IconTaakbeheer heeft een handig tabblad genaamd Opstarten. Een eenvoudige manier om te beheren welke apps mogen worden uitgevoerd wanneer uw systeem opstart. Maar soms loopt het niet zoals gepland en blijven er zogenaamde dode opstartitems achter. Verwijderen? Dat kan! Als u weet hoe natuurlijk. Lees er alles over in deze tip.

Wat zijn de zogenaamde dode opstartitems?

Dode opstartitems zijn normaal gesproken apps (of toepassingen) die zijn verwijderd maar die vermeldingen in het register hebben achtergelaten. Dit gebeurt vaker dan u denkt en daarom moet het register worden bewerkt om van het item af te komen

Hoe dode items uit het Opstarten identificeren?

Sommige apps voegen zichzelf automatisch toe aan het tabblad Opstarten (als u dat toestaat), terwijl andere apps door gebruikers zelf aan de map Opstarten worden toegevoegd. Voordeel van deze functie is dat u eenvoudig een item volledig uit deze lijst kan verwijderen als u van mening bent dat een bepaalde app niet langer met het besturingssysteem moet opstarten, Dit werkt voor de meeste apps, maar sommige items in de lijst zijn niet langer toegankelijk. Dit zijn eigenlijk dode items die je moet verwijderen. Als u dode items uit Opstarten verwijdert, wordt uw systeem niet sneller, maar het draagt zeker bij tot een schoon systeem.
Identificeer dood opstartitem

Een ​​dood opstartitem identificeren is helemaal niet zo moeilijk.

 • Open Taakbeheer door met de rechtermuisknop te klikken ergens op een lege plaats in de Taakbalk en kies vervolgens Taakbeheer.

Taakbeheer Openen Taakbalk

 • Van zodra Taakbeheer opent, selecteert u het tabblad: Opstarten.
 • Klik met de rechtermuisknop op een item en controleer of de 'Bestandslocatie openen' grijs wordt weergegeven. Als dit het geval is, kan dit item niet worden uitgevoerd bij het opstarten en is het in wezen een dood item.

Dode Opstartitems1

Om dode items uit Opstarten te verwijderen, moet u het Windows-register bewerken. Dit is ingewikkeld (zeker voor de leken) omdat u ervoor moet zorgen dat u het juiste item uit het register verwijdert. De kans is groot dat u fouten maakt. Gelukkig is er ook een eenvoudigere manier om het doel te bereiken, namelijk, Autoruns voor Windows (klik op de link om naar de downloadpagina te gaan).

 • Download en voer Autoruns voor Windows uit.
 • Het tabblad Everythinh (Alles) zal een lijst weergeven van...nou ja ... alles. Kijk door de lijst met items in geel. Het 'Image path' geeft aan dat het bestand niet kan worden gevonden.
 • Elk van deze items wordt weergegeven met een registerlocatie of een maplocatie. De registerlocatie is waarschijnlijk het volgende.

HKCU \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Run of RunOnce

Items kunnen ook worden vermeld onder de volgende maplocatie.

C:\ ProgramData \ Microsoft \ Windows \ Startmenu \ Programma's \ Opstarten

 • Hoe dan ook, als het item geel is, bestaat het niet meer. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Verwijderen (Delete) in het contextmenu.

Dode Opstartitems2

Waar komen de zogenaamde dode opstartitems vandaan?

Zoals reeds aangehaald in het begin van deze tip, worden dode opstartitems voornamelijk veroorzaakt door toepassingen of apps die niet goed verwijdert werden. In sommige gevallen kan het een app zijn die nog steeds is geïnstalleerd, maar is bijgewerkt (bijvoorbeeld naar een nieuwere versie). Een andere mogelijke oorzaak is dat de opstartfunctie van de app werd verbroken (updates, corrupte bestanden, malware). In dit geval moet u de app mogelijk verwijderen en opnieuw installeren al kan u altijd proberen de app als opstartitem in te schakelen vanuit de instellingen van de app zelf.

Succes!

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...