maandag, november 29, 2021

Folder IconDe meest gangbare browsers hebben een handige functie waarmee u een open tabblad kan dupliceren, maar wist u dat het ook kan in Windows Verkenner?

Als u met je browser in de URL-balk klikt en op de sneltoets Alt + Enter tikt, wordt het huidige tabblad gedupliceerd. Een functie die bijvoorbeeld ook handig kan zijn als je een Verkenner-venster hebt geopend voor een bepaalde map en je wilt een ander venster in exact dezelfde map openen. Helaas is de Alt + Enter sneltoetscombinatie alleen voor browsers. Als u een Verlenner-venster wilt dupliceren, moet u een andere snelkoppeling gebruiken die bovendien in twee stappen moet worden uitgevoerd.

Hoe een Verkenner-venster dupliceren in Windows 10?

 • Open Windows Verkenner (Windows-toet+E) en navigeer naar het Verkenner-venster dat u wilt dupliceren.
 • Tik op de sneltoets Alt + F. Een klein menu verschijnt in de hoek met verschillende opties voor het openen van vensters of andere apps zoals PowerShell.
 • Voor elke optie is er een lettertoets waarop u kunt tikken om deze uit te voeren. Let op de optie ‘Nieuw venster openen’ en de bijbehorende N-toets.

Venster Dupliceren1

 • De optie ‘Nieuw venster openen’ brengt gebruikers ertoe te denken dat een nieuw Verkenner-venster zal openen in Snelle toegang of Deze pc, maar het dupliceert in feite het huidige venster.
 • Ga je gang en tik op N op het toetsenbord.
 • Een ander File Explorer-venster wordt geopend en het opent in exact dezelfde map als die van waaruit u het hebt geopend.

Venster Dupliceren2

 • Dit heeft beperkingen. Als je goed naar de vensters in de bovenstaande schermafbeelding kijkt, kun je zien dat de ene een terugknop heeft waarop je kunt klikken en de andere niet.

Venster Dupliceren3

Het venster met de inactieve terugknop is het gedupliceerde venster. Het ondersteunt geen browsegeschiedenis, wat betekent dat als u de originele map hebt geopend door ernaar te navigeren via andere mappen / stations, u niet naar een van hen in het dubbele venster kunt terugkeren. In het oorspronkelijke venster kunt u nog steeds op de knop Terug klikken en teruggaan naar de vorige map waarin u zich bevond.

Als u naar een andere map in het nieuwe, dubbele venster navigeert, bijvoorbeeld via de adresbalk, begint het vanaf dat moment uw browsegeschiedenis op te slaan en kunt u heen en weer navigeren. Kortom, het venster dat wordt gedupliceert, heeft niet echt een 'geschiedenis' om naar terug te gaan.

Succes!

Recente Reacties

 • Pieter zei Meer
  Duidelijk handleiding Idea . Dank je, had me reeds suf gezocht...
 • Peter Janssen zei Meer
  Prima oplossing! Nu nog kijken wat er op blijft staan na het schonen van de PC. Hier word ik heel blij van  Smile
 • Desi zei Meer
  Mijn beeldscherm blijft ineens zwart na het opstarten. De computer draait wel. Als ik op ctrl...
 • Alex zei Meer
  Er zijn veel opstartprogramma's beschikbaar. Ik gebruik Startup Manager For Windows Free. Het is...