zaterdag, september 23, 2023

Tekst IconAls u teksten kopieert met bijvoorbeeld de knippen en plakken functie, wordt er heel wat meer gekopieerd dan enkel de tekst. Vaak worden (onzichtbare) opmaak elementen eveneens mee overgenomen. Met behulp van een minder bekende sneltoets, kan u in vrijwel elke toepassing knippen en plakken zonder opmaak.

Als u teksten knipt en plakt zonder opmaak wil dat betekenen dat u geen regeleinden, geen verschillende lettergroottes, geen vetgedrukte en cursieve letters en geen hyperlinks mee kopieert. Kortom, u hoeft geen tijd te verliezen aan het verwijderen van opmaakelementen uit het document. U plakt enkel de tekst die u hebt gekopieerd, net alsof u ze rechtstreeks in de toepassing heeft getypt.Computer Toetsenbord

Hoe (bijna) overal tekst knippen en plakken zonder opmaak?

 • Om te (knippen en) plakken zonder opmaak, gebruikt u de sneltoetscombinatie Ctrl + Shift + V.  Ietsje anders dus dan de klassieke Ctrl + V die iedereen kent.
 • In principe werkt deze sneltoetscombinatie in een grote verscheidenheid aan applicaties, zoals bijvoorbeeld in Google Chrome.
 • De 'truc' werkt eveneens in Windows, Chrome OS en Linux.

Deze sneltoets werkt helaas niet in Microsoft Word. Om te plakken zonder opmaak in Word, kunt u de speciale optie Plakken op het lint gebruiken om "Alleen tekst behouden". U kunt ook de standaard plakopties van Word instellen op 'Alleen tekst behouden'. Dit kon u eerder al lezen in de tip: Word: Hoe opmaak verwijderen bij knippen en plakken?

Succes!

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...