We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (2 Votes)

Calculator IconGebruikt u regelmatig het rekenmachine in Windows? Plaats dan een snelkoppeling in de taakbalk of op het metro-startscherm (Windows 8).

Sommige computergebruikers maken nogal vaak en dankbaar gebruik van het rekenmachine in Windows. Maar om het rekenmachine te openen, moet u rekenmachine  typen in het zoekvak boven de Start knop of in het metro-startscherm en op Enter drukken. Naar onze bescheiden mening een nogal omslachtige en tijdrovende manier om een berekening te maken dat pakweg 2 seconden duurt. U hebt het begrepen denken we. Als u vaak het rekenmachine gebruikt, is een snelkoppeling in de taakbalk of het metro-startscherm de ultieme oplossing.

Rekenmachine in de Taakbalk of metro-startscherm

  • Windows7 gebruikers tikken reken in het zoekvak boven de Start knop.
  • In het Menu start klikken ze vervolgens met rechts op rekenmachine en kiezen voor: Aan de taakbalk vastmaken.

Windows 8 gebruikers hebben zelfs meer opties. Ze kunnen het rekenmachine aan de taakbalk vastmaken of in het metro-startscherm pinnen.

  • Typ rekenmachine in het metro-startscherm.
  • Klik er op met rechts.

Kies voor:

  • Vastmaken aan Start (indien u het rekenmachine op het metro-startscherm wenst)
  • Aan taakbalk vastmaken.

Rekenmachine Taakbalk Win8

Windows 10 gebruikers hebben zoeken naar het rekenmachine via alle apps in het menu Start.

  • Van zodra u rekenmachine ziet verschijnen, klikt u er op met rechts, vervolgens kan u het vastmaken aan start (metro-gedeelte van het menu Start) of vastmaken aan de taakbalk.

Rekenmachine Taakbalk Win10

Succes!