zaterdag, januari 22, 2022

Windows10 IconMicrosoft brengt voortdurend grote en minder grote wijzigingen aan in Windows 10. Sommige van die veranderingen zijn nuttig, andere dan weer irritant. Neem nu bijvoorbeeld de taakbalk. De taakbalk heeft onlangs een Weer- en Nieuwswidget gekregen. De ene vindt dit leuk da andere niet. Verwijderen? Dan kan eenvoudig.

De widget "Nieuws en interesses" werd in juni 2020 uitgerold naar Windows 10-pc's. Eenmaal het geïnstalleerd is op je computer kan je er moeilijk naast kijken.Je ziet een weersvoorspelling in een klein vak naast de klok en het meldingsgebied. Als u de widget selecteert of aanwijst, wordt een paneel geopend met meer informatie over het weer, aandelen, sportuitslagen, nieuws en meer.

Nieuwseninteresse1

Geen zin in een weer- en nieuwswidget op de taakbalk die door Bing wordt aangestuurd? Geen probleem, u kunt er gemakkelijk vanaf komen.

Hoe het weer en nieuws verwijderen uit de taakbalk van Windows 10?

 • Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk.
 • Selecteer in het menu "Nieuws en interesses" en klik vervolgens op "Uitschakelen" in het submenu.

Nieuwseninteresse2

 • Klaar! De weerwidget zal niet langer aanwezig zijn op uw taakbalk. Als u het op elk moment terug wilt, opent u gewoon hetzelfde menu en selecteert u "Pictogram en tekst weergeven".

Als alternatief kunt u ook "Alleen pictogram weergeven" selecteren voor een kleinere widget die minder ruimte inneemt op uw taakbalk.

De Widget configureren naar persoonlijke smaak.

Het Widget "Nieuws en interesses" bestaat uit verschillende onderdelen die u elk afzonderlijk kan configureren door op de 3 ... (puntjes) te klikken (zie schermafdruk).

Nieuwseninteresse3

Helemaal bovenaan het dialoogvenster van het widget kan u op interesses beheren klikken. Indien u dat doet wordt u omgeleid via je browser naar een pagina waar u je interesses verder kan aanpassen. Niet elke aandeelhouder is geïnteresseerd in dezelfde beurskoersen en niet elke sportliefhebber in dezelfde sporttak of club.

Nieuwseninteresse4

Succes!

 

 

Recente Reacties

 • john zei Meer
  Wessel Schreef:
  help hoe haal je dit weg
  Jasper Schreef:
  hoe haal je de witruimte weg
  Florien Schreef:
  Hoe haal je dit weg bij google docs ipv word?...
 • Superleek zei Meer
  U kan in Windows Verkenner navigeren naar C\windows\CSC map (indien Windows op C-schijf...
 • Frank zei Meer
  Kan je zien hoeveel ruimte er wordt ingenomen door offline en cache?
  Met welk commando of tool?
 • Josie zei Meer
  Enorm bedankt om de oplossing voor dit probleem te voorzien! Made my day!