zaterdag, september 23, 2023

Windows10 IconIn deze tip laten we zien hoe u een gepersonaliseerde opmerking toevoegt aan een pop-upbeschrijving voor snelkoppelingen in Windows 11/10. Waar gaat dit over? Wel, het is je vast opgevallen dat wanneer je met de muiscursor over een snelkoppeling op het bureaublad of een snelkoppeling die op een andere locatie is geplaatst, een standaardtekst (pop-upbeschrijving) wordt weergegeven die naar het pad of de locatie van die snelkoppeling wijst. Maar indien u dat wenst, kunt u met een simpele truc, gepersonaliseerde tekst toevoegen als pop-upbeschrijving voor elke gewenste snelkoppeling.

Deze tip werkt voor elk type snelkoppeling, of het nu een bestandssnelkoppeling, Bluetooth-snelkoppeling, mapsnelkoppeling, stationssnelkoppeling, enz. is. U kunt ook de gepersonaliseerde opmerking voor de pop-upbeschrijving voor een snelkoppeling wijzigen of verwijderen wanneer dat nodig is. De vraag is uiteraard hoe u dat doet.

Hoe persoonlijke opmerkingen toevoegen aan de pop-upbeschrijving van een snelkoppeling van Windows 11 (of10)?

Als u een gepersonaliseerde pop-upbeschrijving voor opmerkingen wilt weergeven voor snelkoppelingen op uw Windows 11/10-computer, zorgt u er uiteraard eerst voor dat de snelkoppeling op je Bureaublad geplaatst is. Van zodra datgebeurt is doet u het volgende:

 • Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling op het bureaublad.

Persoonlijke Opmerkingen1

 • Selecteer tabblad Snelkoppeling.
 • Voer in het veld Opmerking een aangepaste tekst in. Volgens onze tests ondersteunt het veld maximaal 259 tekens.

Persoonlijke Opmerkingen2

 • Druk op de knop Toepassen en OK.

Dat is het! Wanneer u nu de muiscursor op die snelkoppeling plaatst of er met de muis over beweegt, verschijnt uw gepersonaliseerde pop-upbeschrijving.

Persoonlijke Opmerkingen3

Als u de wijziging om de een of andere reden niet ziet, kunt u Verkenner opnieuw starten.

Als u later de pop-upbeschrijving van een snelkoppeling wilt wijzigen of verwijderen, hoeft u alleen de bovenstaande stappen te volgen en het veld Opmerking te gebruiken. Wijzig de tekst of verwijder de aangepaste tekst die u hebt toegevoegd en sla de wijzigingen op met de knop Toepassen en OK.

Succes!

 

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...