Windows Versie IconIn bepaalde situaties kan het handig zijn om de precieze versie van Windows te achterhalen. We bedoelen dan niet XP,Vista of 7, 8,8.1 of 10, maar wel de volledige release en buildnummer.

In verleden gaf Microsoft grote updates namen als bijvoorbeeld service pack 1, service pack 2 enzoverder. Om de zoveel tijd bracht de softwaregigant een nieuw besturingssysteem uit en gaf dit een andere naam. Velen onder jullie zullen zich wellicht nog Windows 3.1, Windows 95, Windows 98, Windows ME, Windows XP, Vista, enz. herinneren. Met de komst van Windows 10 besloot Microsoft deze strategie te veranderen. Grote updates krijgen geen namen meer, maar buildnummers en het besturingssysteem blijft de naam behouden, althans op moment van schrijven toch. Door deze wijzigingen is onderstaande tip relevanter dan ooit. Om te weten of je de laatste snufjes en updates geïnstalleerd hebt moet je dus de buildnummer kennen. Een eenvoudige manier om die te achterhalen vind je in onderstaande tip.

Hoe de exacte versie van Windows eenvoudig achterhalen?

  • Open Uitvoeren (Windows toets + R)
  • In het dialoogvenster dat opent, typt u: Winver.
  • Druk op OK of Enter.

Windows Versie1

  • Kijk ! Daar verschijnt je versie van Windows en buildnummer!
Windows Versie2
Wenst u op de hoogte van het laatste nieuws over Microsoft en Windows? Dan is https://blogs.windows.com/ een goede start.

Succes!