We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

Admin IconWist u dat u programma's automatisch als Administrator kan laten openen? Bijzonder handig indien een programma extra machtigingen nodig heeft.

Als u vaak een programma of Windows-onderdeel, al dan niet noodgedwongen, moet uitvoeren als Administrator, is onderstaande tip zeker aan te bevelen. U kan namelijk de eigenschappen van een snelkoppeling aanpassen waardoor het uitvoeren als administrator automatisch gebeurd.

Programma of app automatisch als Administrator openen met Windows:

Voor alle duidelijkheid. Deze tip werkt voor snelkoppelingen op het (klassieke) Bureaublad. Windows 8 gebruikers die via het metro-startscherm werken zullen er dus weinig baat bij hebben, maar het kan ook in Windows 8

  • Plaats u eerst een snelkoppeling van het betreffende programma of Windows-onderdeel op het Bureaublad (Rechts klikken > KopiĆ«ren naar > Bureaublad).
  • Klik met rechts op de snelkoppeling en kies: Eigenschappen.

Eigenschappen Willekeurig Programma Openen

  • Selecteer het tabblad: Snelkoppeling.
  • Klik op de knop: Geavanceerd.

Geavanceerde Eigenschappen Programma Openen

  • In het volgende venster hoeft u enkel maar een vinkje te plaatsen bij: Als administrator uitvoeren.

Programma Als Administrator Uitvoeren

  • Bevestig met OK.

Als u nu het programma opent via de snelkoppeling, zal dat automatisch als administrator openen.

Succes!