My Documents IconBij standaardinstellingen verbergt Windows een aantal mappen en (systeem)bestanden. Wilt u ze toch zien (en openen), dan moet u een kleine instelling aanpassen.

Bij standaardinstellingen zijn bepaalde mappen en bestanden verborgen in Windows. Het besturingssysteem doet dat om te voorkomen dat u per ongeluk systeemmappen of bestanden zou verwijderen. Anderzijds kan het ook vervelend zijn als u net in 1 van deze mappen een bestandje moet verwijderen of aanpassen. Gelukkig kan u met Windows verborgen mappen en bestanden eenvoudig laten weergeven in Windows Verkenner. Een tip die u wellicht nog vaak zal toepassen.

Verborgen mappen en bestanden weergeven in Windows Verkenner

Om verborgen mappen en bestanden te tonen in Windows kan u bij de mapopties terecht.

  • Vista en 7 gebruikers kunnen de mapopties openen door onderaan in het zoekvak van het Menu start, Mapopties te typen gevolgd door een druk op Enter.
  • Windows 8 en Windows 10 gebruikers openen het Configuratiescherm. Met rechts klikken op de Startknop > Configuratiescherm.

Configuratiescherm Openen

  • Plaats het Configuratiescherm in kleine pictogrammen (zie schermafdruk) en open de mapopties. In Windows 10zijn de mapopties hernoemd naar: Opties voor Verkenner.

Opties Voor Verkenner

  • In het nieuwe dialoogvenster dat opent selecteert u het tabblad Weergave.
  • Scrol een beetje naar beneden en plaats u een bolletje bij:  Verborgen mappen, bestanden en stations weergeven.

Verborgen Mappen En Bestanden Weergeven 2

  • Bevestig met een klik op OK.

Klaar! Voortaan kan u grasduinen naar de verborgen mappen en bestanden in Windows Verkenner.