We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.6666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.67 (3 Votes)

My Documents IconBij standaardinstellingen verbergt Windows een aantal mappen en (systeem)bestanden. Wilt u ze toch zien (en openen), dan moet u een kleine instelling aanpassen.

Bij standaardinstellingen zijn bepaalde mappen en bestanden verborgen in Windows. Het besturingssysteem doet dat om te voorkomen dat u per ongeluk systeemmappen of bestanden zou verwijderen. Anderzijds kan het ook vervelend zijn als u net in 1 van deze mappen een bestandje moet verwijderen of aanpassen. Gelukkig kan u met Windows verborgen mappen en bestanden eenvoudig laten weergeven in Windows Verkenner. Een tip die u wellicht nog vaak zal toepassen.

Verborgen mappen en bestanden weergeven in Windows Verkenner

Om verborgen mappen en bestanden te tonen in Windows kan u bij de mapopties terecht.

  • Vista en 7 gebruikers kunnen de mapopties openen door onderaan in het zoekvak van het Menu start, Mapopties te typen gevolgd door een druk op Enter.
  • Windows 8 en Windows 10 gebruikers openen het Configuratiescherm. Met rechts klikken op de Startknop > Configuratiescherm.

Configuratiescherm Openen

  • Plaats het Configuratiescherm in kleine pictogrammen (zie schermafdruk) en open de mapopties. In Windows 10zijn de mapopties hernoemd naar: Opties voor Verkenner.

Opties Voor Verkenner

  • In het nieuwe dialoogvenster dat opent selecteert u het tabblad Weergave.
  • Scrol een beetje naar beneden en plaats u een bolletje bij:  Verborgen mappen, bestanden en stations weergeven.

Verborgen Mappen En Bestanden Weergeven 2

  • Bevestig met een klik op OK.

Klaar! Voortaan kan u grasduinen naar de verborgen mappen en bestanden in Windows Verkenner.