We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (3 Votes)

Preferences IconWist u dat door het ledigen van het DNS cache u het probleem kan oplossen waarbij bepaalde webpagina's niet openen?

DNS, een afkorting voor Domain Name Server, is verantwoordelijk voor het vertalen van domeinnamen naar specifieke IP-adressen. Dit betekent simpelweg dat de URL's dat u in de adresbalk tikt, deze vertaald worden naar een IP-adres zodat u daadwerkelijk toegang tot de site / informatie krijgt. Maar, soms kan het gebeuren dat de ene computer een webpagina niet kan openen, en een andere computer dat wel kan. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat u een webpagina met de desktop niet open krijgt, maar op de laptop wel. In dit voorbeeld ligt het probleem dus niet bij de website/webpagina , maar wel bij de computer, meer bepaald bij het DNS cache. Om dit probleem op te lossen moet u dus het DNS cache ledigen.

Hoe DNS cache ledigen?

Afhankelijk van het besturingssysteem, kan de werkwijze voor ledigen van het DNS cache lichtjes afwijken, maar de basisprincipes blijven gelijk.

  • Open Opdrachtprompt (Als administrator uitvoeren).

Flushdns1

Opdrachtprompt Openen

  • In het Opdrachtprompt venster typt u vervolgens het commando: ipconfig /flushdns
  • Druk op Enter.

DNS Ledigen 1