We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (2 Votes)

Windows10 IconWindows voorziet een schermbeveiliging genaamd Linten. Maar wist u dat u deze schermbeveiliging kan manipuleren (aanpassen)? Lees hier hoe u dat doet.

Schermbeveiliging Linten (Ribbons) aanpassen met Windows

  • Om de screensaver Linten aan te passen opent u uiteraard eerst het register via de gekende procedure zijnde Start > Uitvoeren > regedit > OK. Of typ regedit in het zoekenvak of metro-startscherm en open de gelijknamige app.

Regedit Openen W10

  • In het register navigeert u vervolgens naar:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Screensavers\Ribbons

  • Klik met rechts ergens op een lege plaats in het rechter gedeelte en kies in het menu voor: Nieuw > DWORD (32 bits)-waarde.

Linten1

  • Geef de zonet aangemaakte waarde vervolgens de naam: NumRibbons.

Linten2

  • Dubbelklik op NumRibbons en vul onder Waardegegevens het gewenste aantal in, zoals 25 bijvoorbeeld.

Linten3

  • Sluit het register af via Bestand > Afsluiten.

Klaar u hebt zonet de screensaver Linten (Ribbons) aangepast.

Als u nu de schermbeveiliging Linten (Ribbons) activeert, zal u merken dat veel meer 'linten' op het scherm verschijnen. Wij hebben in ons voorbeeld het getal 25 gebruikt, maar mogelijk vindt u dat te druk. In dat geval opteert u voor een kleinere waarde. 10 of 15 bijvoorbeeld.

Opmerking! Deze tip werd destijds gepubliceerd voor Windows Vista. Maar zoals u merkt, werkt het ook perfect in Windows 10.

Succes.