We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (2 Votes)

Calculator IconGebruikt u de klassieke rekenmachine van Windows en werkt u vaak met grote getallen? Met deze tip maakt u de grote getallen beter leesbaar in het klassieke rekenmachine van Windows.

De rekenmachine in Windows kan een handig hulpmiddel zijn, helaas is het zo dat als u grote berekeningen maakt (lees: met veel cijfers), de uitkomst vaak moeilijk leesbaar is. Maar, mits het toepassen van deze tip maakt u het rekenmachine beter leesbaar.

Grote getallen beter leesbaar in het klassiek rekenmachine van Windows.

Om duidelijk te maken wat we bedoelen plaatsen we een schermafdruk als voorbeeld. Zoals u merkt is het getal niet goed leesbaar.

Rekenmachine Voorbeeld

Het zou toch veel handiger zijn als er puntjes tussen elke groep van 3 cijfers staan.

  • Daarom, klik op: Weergave > Cijfergroepering.

Rekenmachine Leesbaar

  • Bekijk nu zelf het resultaat. Het rekenmachine is, naar onze bescheiden mening, veel beter leesbaar.

Rekenmachine Leesbaar2

Opmerking: Deze tip is enkel van toepassing op de klassieke rekenmachine van Windows (Vista, Windows7 en Windows8). In Windows 8 hebt u zowel een klassieke rekenmachine als een metro-versie beschikbaar. Bij Windows 10 is er enkel nog de metro-versie van de rekenmachine beschikbaar, bijgevolg is deze tip niet van toepassing in Windows 10.