We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (2 Votes)

Mouse IconMet Windows kan u de muisaanwijzer automatisch plaatsen op de standaardknop? Wat is de standaardknop en wat zijn de voordelen van deze tip?

Als er dialoogvensters openen in Windows moet u meestal bevestigen met een klik op Ja, OK, Openen, etc. Wel, die knopen waarmee u een handeling bevestigt, noemt men bij Microsoft een standaardknop. Bij standaardinstellingen moet u de muisaanwijzer altijd naar een knop navigeren (bewegen), tenzij u deze tip toepast. Want dat zal de muisaanwijzer steevast op de standaardknop plaatsnemen. Hoeven we u nog uit te leggen dat u hiermee tijdswinst kan boeken?

Muisaanwijzer altijd op de standaardknop.

  • Open het Configuratiescherm (in pictogram weergave of klassieke weergave).

Configuratiescherm Openen

  • Open het onderdeel Muis.

Onderdeel Muis Openen Windows10

  • In het dialoogvenster dat volgt, selecteert u het tabblad: Opties voor muisaanwijzer.
  • Plaats een vinkje bij: Aanwijzer in dialoogvensters automatisch op de standaardknop plaatsen.

Muisaanwijzer Op Standaardknop

  • Bevestig met OK.

Geloof ons vrij, na het toepassen zal u veel muisklikken en tijd besparen. Er is natuurlijk ook een nadeel aan deze tip. Als u bijvoorbeeld programma's installeert, hebt u mogelijk sneller op ja geklikt als dat u eigenlijk zelf wil. Bij onoplettendheid kan het dus gebeuren dat u met ongewenste toolbars of andere rotzooi opgezadeld raakt. Past u deze tip toe? Wees dan dubbel voorzichtig bij het installeren van nieuwe software. Maar dat zou u eigenlijk altijd moeten doen.