We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.25 (2 Votes)

My Documents IconIn principe opent u bestanden of mappen door er op te dubbelklikken (of met rechts klikken > openen), maar door het aanpassen van een instelling, kan het ook met 1 klik.

Om met Windows een map of bestand te selecteren moet er eenmaal op klikken. Om een bestand of map te openen moet u dubbelklikken. Dit zijn uiteraard standaardinstellingen. Met een kleine aanpassing, halveert u het aantal klikken om bestanden te selecteren of te openen.

Mappen en bestanden openen met 1 muisklik

  • Open de mapopties. (Typ mapopties in het menu Start en druk Enter of typ mapopties in het metro-startscherm). Met Windows 10 typt u opties voor verkenner in het zoeken van de taakbalk.

Opties Voor Verkenner Openen

  • Bij het dialoogvenster dat opent, selecteert u het tabblad: Algemeen.
  • Plaatst u een bolletje bij: Openen bij éénmaal klikken (selecteren bij aanwijzen).

Openen Bij Eenmaal Klikken Verkenner

  • Bevestig met OK.

Voortaan zal een map of bestand geselecteerd worden als u er met de muisaanwijzer overheen beweegt, en openen als u eenmaal klikt met de linkermuisknop. We kunnen u alvast vertellen dat er een kleine aanpassingsperiode nodig is om te wennen aan deze instelling, daarna wint u veel tijd.