We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

My Documents IconHebt u het volledige pad, inclusief de bestandsnaam van een bestand nodig om het elders te plakken? Deze tip legt uit hoe u dat doet.

Het pad naar een bestand achterhalen is niet zo moeilijk, dat ziet u namelijk in de adresbalk als u er even op klikt, maar het volledige pad inclusief de bestandsnaam, dat is een ander verhaal. Moeilijk? Nope!

Hoe het volledig pad naar een bestand, inclusief bestandsnaam, kopiëren en plakken?

  • Druk op de Windows toets + R, of typ Uitvoeren in het menu Start.

Uitvoeren Openen Windows10

  • Het venster Uitvoeren opent.

Uitvoeren Dialoogvenster

Open vervolgens Windows Verkenner (Windowslogo-toets + E) en navigeer naar het bestand waarnaar u het volledige pad + bestandsnaam wil kennen.

  • selecteert het bestand waarvan u het volledige pad inclusief de naam wil kopiëren.
  • Sleep het bestand vervolgens naar het Uitvoeren dialoogvenster.

Pad Bestand Naam Kennen

  • Het volledige pad naar het bestand, inclusief de bestandsnaam, wordt nu getoond in het Uitvoeren dialoogvenster.

Pad Bestand Naam Kennen2

Als u zich intussen mocht afvragen wat het nut is van deze tip, het volgende: U kan in de adresbalk van Windows Verkenner het pad naar het bestand kopiëren, dat klopt. Maar de bestandsnaam zal er nooit bij staan als u het elders wil plakken. In het Uitvoeren dialoogvenster, kan u eveneens kopiëren, maar met dat verschil dat, als u het pas naar het bestand elders wil plakken, de bestandsnaam er wel degelijk bij staat. En, zoals u weet, kunnen bestandsnamen nog vreemde namen meekrijgen. Als u besluit om het te typen, zijn fouten zeker niet uit te sluiten.

Plezier ermee.