We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.25 (2 Votes)

Systeemherstel IconWindows maakt bij standaardinstellingen om het 24 uur een herstelpunt aan. Indien u dat wenst kunt u het interval voor systeemherstel aanpassen.

In tegenstelling tot vorige Windows besturingssystemen hoeft u bij Windows 7 en Windows 8 niet in het register te knoeien om de interval voor het systeemherstel aan te passen. Het interval voor systeemherstel kan u simpelweg aanpassen via de Taakplanner.

Interval systeemherstel aanpassen (Windows7 - Windows8)

  • Open de Taakplanner. Dit kan door taakplanner te typen bij de zoekopdracht in het menu Start of in het metro-startscherm.
  • In de Taakplanner navigeert u in de linker kolom naar: Bibliotheek voor Taakplanner > Microsoft > Windows > SystemRestore.
  • Met SystemRestore geselecteerd, klikt u in de uiterst rechtse kolom op Eigenschappen (zie afbeelding).

Interval Systeemherstelw7.2

  • Bij het venster dat opent, kiest u het tabblad Triggers.
  • Klik op Bewerken.

Interval Systeemherstelw7.3

Opmerking: Indien er onder Triggers nog geen gegevens beschikbaar zijn, klikt u op Nieuw i.p.v.bewerken. Het dialoogvenster dat volgt is identiek aan onderstaande.

Vervolgens kunt u beginnen met het aanpassen met het interval voor systeemherstel.

  • Als u voor dagelijks kiest, kunt u het aantal dagen instellen. Wekelijks of Maandelijks behoort ook tot de mogelijkheden, zelfs het uur van aanvang kunt u aanpassen als u dat wenst.

Interval Systeemherstelw7.4

Bevestig met OK.