We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Prullenbak IconAls u met Windows bestanden verwijdert komen deze eerst in de prullenbak terecht. Maar wist u dat u ze ook meteen definitief kan verwijderen, zonder tussenkomst van de prullenbak?

Als u bestanden verwijdert komen deze altijd eerst in de Prullenbak. Om dezelfde bestanden definitief te verwijderen zult u dus de Prullenbak moet leeg maken. Maar u kan bestanden ook definitief verwijderen zonder tussenkomst van de prullenbak. U wil natuurlijk van ons horen hoe u dat voor elkaar krijgt.

Bestanden definitief verwijderen zonder tussenkomst van de prullenbak:

De truc bestaat uit de volgende handelingen:

Zorg ervoor dat alle mappen zichtbaar zijn in het navigatiepaneel (boomstructuur) van Windows Verkenner.

  • Open Windows Verkenner en selecteer het tabblad: Beeld.
  • Klik in het lint op Navigatievenster > Alle mappen weergeven.

Alle Mappen Weergeven Verkenner

  • Nadat u dit gedaan heeft, zal u merken dat ook de prullenbak in het navigatievenster verschijnt.

Prullenbak Navigatievenster

Nu de prullenbak zichtbaar is in Windows Verkenner, kan u bestanden meteen definitief verwijderen.

  • Om dit te doen hoeft u enkel de SHIFT-toets ingedrukt te houden als u bestanden in Windows Verkenner naar de prullenbak sleept.

Bestanden Meteen Definitief Verwijderen

Opmerking: Denk er aan dat de Prullenbak fungeert als een opvangnet, waardoor u eventueel gewiste bestanden later nog kan terug plaatsen. Door de hierboven beschreven methode te gebruiken kan dit NIET meer. Weg is weg!