Windows 8 LogoTijdens het opstarten van Windows ziet u logo of een animatie van het besturingssysteem verschijnen. Bij Windows 7 zijn dat bijvoorbeeld de 4 gekleurde bolletjes die naar elkaar toe vliegen. Wenst u dat niet? Dan is deze tip wat voor u.

Voor Windows uit de startblokken schiet, verschijnt  steevast het logo of een animatie. Bij de voorgangers was dit een afbeelding vergezeld van een voortgangsindicator. Bij Windows 7 is dit een geanimeerd logo, u weet wel die 4 gekleurde bolletjes die naar elkaar toe ‘vliegen’ om uiteindelijk het logo te vormen. Wenst u dat niet? kan u dat eenvoudig uitschakelen.

Windows opstarten zonder logo (Vista-7-8)

  • Typ Uitvoeren in het metro-startscherm of menu-start en druk op Enter.
  • Tik in het Uitvoeren dialoogvenster vervolgens msconfig, gevolg door een druk op Enter.
  • In het dialoogvenster dat volgt, onder het tabblad Computer opstarten, plaatst u een vinkje bij: Zonder gebruikersinterface opstarten.
  • Bevestig zoals steeds met OK.

Zonder Logo7

  • Aangezien u wijzigingen aanbrengt aan de systeemconfiguratie, bestaat de kans dat er gevraagd wordt de computer opnieuw op te starten. Doe dit en u zult merken dat Windows voortaan opstart zonder logo of animatie.

Zonder Logo7 2

Bijkomend voordeel? Uit een test bleek dat Windows (7 in dit geval) opstarten zonder gebruikersinterface sneller is. Afhankelijk van het systeem kan dit 1 tot 2 seconden tijdwinst opleveren. Niet echt veel, maar we willen u dit gegeven niet onthouden.

Succes!