Regedit IconMet Windows kan u de naam van de eigenaar en eventueel de organisatie aanpassen. Voor deze tip is een ingreep in het register noodzakelijk.

Tijdens de installatie van Windows krijgt de computer een naam en eventueel een naam voor de organisatie waarin hij thuishoort. Deze gegevens zijn niet aan te passen via de gebruikersinterface. Maar u hoeft Windows niet opnieuw te installeren om deze namen aan te passen, dat kan ook via een kleine ingreep in het register. Een handige tip als u bijvoorbeeld een 2de hand computer aankoopt.

Naam eigenaar en organisatie computer veranderen met Windows:

  • Open het register. Dat kan bijvoorbeeld door regedit te typen als zoekopdracht in het menu Start of het metro-startscherm en op Enter te drukken.

Regedit Openen W10

  • In het register navigeert u naar: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion
  • Dubbelklik in het rechtergedeelte op RegisteredOwner en onder Waardegegevens vult u dan de (nieuwe) naam van de (nieuwe) eigenaar in.

Naam Eigenaar Pc Wijzigen

 Naam Eigenaar Pc Wijzigen2

  •  Bevestig met OK.
  • Is de computer ook geregistreerd bij een organisatie, kan u op dezelfde wijze de naam van de organisatie veranderen door te dubbelklikken op RegisteredOrganization.
  • Sluit het register af via Bestand > Afsluiten en herstart de computer.

Opgelet: Wijzigingen aanbrengen in het Windows-register kan schadelijke gevolgen hebben voor uw computer. Zorg daarom altijd voor een back-up of een herstelpunt vooraleer wijzigingen aan te brengen!