Windows Update IconWist u dat u met Windows de Windows update service tijdelijk kan uitschakelen? Het hoe en waarom leest u in dit artikel.

Niets zo vervelend als dat tijdens bezigheden aan de computer, Windows Update vraagt om de computer opnieuw op te starten. Als het venster verschijnt waarin gevraagd de computer opnieuw op te starten hebt u wel de mogelijkheid om op de knop uitstellen te klikken, maar als u dat wenst kan u de Windows Update service tijdelijk uitschakelen. Windows Update zal niet meer vragen om de opnieuw op te starten tot de volgende herstart (logisch). Deze tip legt uit hoe u dat doet.

Tijdelijk uitschakelen Windows Update service:

  • Open Opdrachtprompt met administratorrechten.
  • In Opdrachtprompt opent typt u het volgende commando: NET STOP “Windows Update” en druk op Enter (inclusief aanhalingsteken).

Update Tijdelijk Uit 2

  • Windows Update service is nu tijdelijk uitgeschakeld.

Wilt u niet wachten tot een volgende herstart van de computer om de Windows Update service functie opnieuw te activeren?

  • Herhaal voorgaande stappen maar met dat verschil dat u de opdracht: NET START “Windows Update” intikt en op Enter drukt. (inclusief aanhalingstekens).