We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Skull BlueOnderstaande tip legt uit, hoe u iemand een kleine paniekaanval kan bezorgen door het beruchte Blue Screen of Death op zijn/haar scherm te laten verschijnen.

Voelt u soms ook de onhebbelijke drang om eens iemand goed bij de neus te nemen? Houdt u ook van een goede grap? Dan bent u op de juiste plaats. Benodigdheden? Een gedurende 2 min onbewaakte Windows computer en een piepklein programmaatje.

Blue Screen of Death als schermbeveiliging (XP-Vista-7)

  • U gelooft het niet maar bij Microsoft hebben ze (soms) ook gevoel voor humor. Zo kunt u bijvoorbeeld een heuse BSOD screensaver downloaden bij dochteronderneming Sysinternals
  • De download is een .zip bestandje. Uitpakken naar een goed onthoudbare locatie dus. Van zodra u klaar bent met het uitpakken merkt u dat er 2 bestandjes in zitten. Een befaamd eula tekst bestandje en SysInternals Bluescreen.scr bestand.
Bsod2
  • Het enige wat u nu nog moet doen is SysInternals Bluescreen.scr kopiëren naar de map C:\Windows\System32.
  • Klik erop met de rechtermuisknop en kies in het menu voor Kopiëren.
  • Navigeer vervolgens in Windows Verkenner naar de map C:\Windows\System32 (Als Windows XP geïnstalleerd is op de C schijf). Plaats de muiscursor ergens op een lege plaats in het rechter gedeelte van de map System32, klik met rechts en kies in het menu voor Plakken.

Bsod3

  • Sluit Windows Verkenner af.
  • Nog even langs het Configuratiescherm (Start > Configuratiescherm > Beeldscherm > Tabblad schermbeveiliging) om de schermbeveiliging in te stellen.

Bsod4

  • Het kan natuurlijk ook eenvoudiger. U pakt de bestanden uit naar een map, klik met rechts op het bluescreen.src bestand en klik op installeren.

Bsod Screensaver

  • Bij de instellingen van de screensaver  is het zelfs mogelijk om harde schijf activiteit na te bootsen!

Bsod5

Opmerking: Met Windows XP en Windows Vista werkt de Blue Screen of Death screensaver uitstekend. Op Windows 7 hebben we het niet getest en op onze Windows 8.1 (64-bit) konden we de BSOD Screensaver wel installeren, maar helaas werkte het NIET.