We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

3.1666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.17 (3 Votes)

Regedit IconMet Windows is het mogelijk om een andere standaardprogramma voor het defragmenteren (optimaliseren) in te stellen, althans als u dat doet via de eigenschappen van de harde schijf.

Als u (Deze) computer (Pc) opent verschijnen er, bij standaardinstellingen, een overzicht van de aanwezige schijven of partities. Als u vervolgens met rechts op een schijf klikt en kiest voor Eigenschappen > tabblad Extra, roept u enkele onderhoudsprogramma’s op waaronder het Windows defragmentatie of optimaliseren. Maar wist u dat u het defragmentatieprogramma onder deze knop kan veranderen?

Ander standaardprogramma voor het defragmenteren of optimaliseren van Windows:

U hebt nog steeds niet goed begrepen waarover we het hebben? Wel, we plaatsen een schermafdruk met meer uitleg.

Defragmentatie Standaardprogramma 1

Het doel van deze tip is eigenlijk dat u zelf een app of programma kan instellen dat Windows zal gebruiken van zodra u op de knop Optimaliseren (defragmenteren, bij oudere versies van Windows) klikt.

Ander standaardprogramma voor het defragmenteren of optimaliseren van Windows:

U wilt natuurlijk van ons weten hoe u dat klaarspeelt. Dat gaat als volgt:

  • Om dit te doen opent u het register. Dit kan door regedit te typen in het menu Start of metro-startscherm.

Regedit Openen W10

  • In het register navigeert u naar: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\DefragPath

Defragmentatie Standaardprogramma 2

  • In het rechter gedeelte van het venster, dubbelklikt u op de waarde standaard.
  • In het dialoogvenster dat volgt ,vult u (indien mogelijk) de naam van het programma en het pad naar het .exe bestand in van het door u gewenste defragmentatieprogramma. Indien u een 64-bit besturingssysteem gebruikt, let dan wel op dat u ook de 64-bit .exe kiest indien nodig.
Defragmentatie Standaardprogramma 3
  • Bevestig met OK en sluit het register af via: Bestand > Afsluiten.
  • Als u voortaan optimaliseren opent via de eigenschappen van een partitie > tabblad Extra (zie afbeelding), zal uw favoriete defragmentatieprogramma (optimalisatie voor Windows 8 en 10) gestart worden.
Defragmentatie Standaardprogramma 4

Veel plezier ermee!