Regedit IconMet Windows is het mogelijk om een andere standaardprogramma voor het defragmenteren (optimaliseren) in te stellen, althans als u dat doet via de eigenschappen van de harde schijf.

Als u (Deze) computer (Pc) opent verschijnen er, bij standaardinstellingen, een overzicht van de aanwezige schijven of partities. Als u vervolgens met rechts op een schijf klikt en kiest voor Eigenschappen > tabblad Extra, roept u enkele onderhoudsprogramma’s op waaronder het Windows defragmentatie of optimaliseren. Maar wist u dat u het defragmentatieprogramma onder deze knop kan veranderen?

Ander standaardprogramma voor het defragmenteren of optimaliseren van Windows:

U hebt nog steeds niet goed begrepen waarover we het hebben? Wel, we plaatsen een schermafdruk met meer uitleg.

Defragmentatie Standaardprogramma 1

Het doel van deze tip is eigenlijk dat u zelf een app of programma kan instellen dat Windows zal gebruiken van zodra u op de knop Optimaliseren (defragmenteren, bij oudere versies van Windows) klikt.

Ander standaardprogramma voor het defragmenteren of optimaliseren van Windows:

U wilt natuurlijk van ons weten hoe u dat klaarspeelt. Dat gaat als volgt:

  • Om dit te doen opent u het register. Dit kan door regedit te typen in het menu Start of metro-startscherm.

Regedit Openen W10

  • In het register navigeert u naar: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\DefragPath

Defragmentatie Standaardprogramma 2

  • In het rechter gedeelte van het venster, dubbelklikt u op de waarde standaard.
  • In het dialoogvenster dat volgt ,vult u (indien mogelijk) de naam van het programma en het pad naar het .exe bestand in van het door u gewenste defragmentatieprogramma. Indien u een 64-bit besturingssysteem gebruikt, let dan wel op dat u ook de 64-bit .exe kiest indien nodig.
Defragmentatie Standaardprogramma 3
  • Bevestig met OK en sluit het register af via: Bestand > Afsluiten.
  • Als u voortaan optimaliseren opent via de eigenschappen van een partitie > tabblad Extra (zie afbeelding), zal uw favoriete defragmentatieprogramma (optimalisatie voor Windows 8 en 10) gestart worden.
Defragmentatie Standaardprogramma 4

Veel plezier ermee!