We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.3333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.33 (3 Votes)

Regedit IconDoor het uitschakelen van DOS 8.3 kan u Windows enkele procentpunten sneller maken. Hoe u DOS 8.3 uitschakelt en wat DOS 8.3 precies is, of doet, leest u hier.

Windows geeft bestanden altijd 2 namen. 1 naam die u ziet in Windows Verkenner en Opdrachtprompt, en één die compatibel is met DOS 8.3. Aan de naam compatibel met DOS 8.3 hebt u geen fluit, tenminste, als u geen software gebruikt dat DOS nodig heeft, en geen plannen hebt om een Windows computer te verbinden met computer waarop een besturingssysteem Windows 95 of ouder geïnstalleerd is. Als u dan bedenkt dat deze DOS 8.3 service systeemkracht gebruikt, kent u meteen het nut van deze tip.

Maak Windows sneller door uitschakelen DOS 8.3

Helaas moet u om de DOS 8.3 service uit te schakelen een kleine ingreep in het register uitvoeren.

  • Typ regedit in het menu Start of metro-startscherm en druk op Enter om het register te openen.

Regedit Openen W10

  • In het register navigeert u vervolgens naar: HKEY_LOCAL_MACHINE\ System\ CurrentControlSet\ Control\ FileSystem
  • In het rechter gedeelte van het dialoogvenster ziet u dan de waarde NtfsDisable8dot3NameCreationstaan.

Dos8.3 1

  • Dubbelklik op NtfsDisable8dot3NameCreation en wijzig in het dialoogvenster dat volgt, de waardegegevens van 0 naar 1. Of van 2 naar 1 (Sinds Windows 7 worden namen gegeven aan bestanden per volume (partitie), vandaar dat u de waarde 2 kan zien staan als standaard).
Dos8.3 2
  • Bevestig met OK.
  • Sluit het register af via Bestand > Afsluiten.
  • Herstart de computer.

Klaar!