We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

Regedit IconKent u het probleem waarbij Windows niet wil afsluiten omdat er toepassingen en/of programma's actief blijven op de achtergrond? Lees dan deze tip.

We durven er om te wedden dat u het ook al eens meegemaakt hebt. U wil uw Windows-computer afsluiten en plots verschijnt daar een mededeling (dialoogvenster) dat Windows niet kan afsluiten omdat er nog een programma actief is. U kan dan kiezen of u wil wachten op de toepassing, of Windows geforceerd afsluiten. Maar als u niet vies bent van een kleine ingreep in het register, zal dit u nooit meer overkomen. U kan namelijk toepassingen verplicht laten stoppen van zodra u Windows afsluit. De register-sleutel die u daarvoor moet manipuleren heet: AutoEndTasks

Toepassingen geforceerd beĆ«indigen bij afsluiten Windows -  Uw gebruikersaccount.

  • Typ regedit in het menu Start of metro-startscherm en open het register.
  • In het register navigeert u naar: HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop
  • Dubbelklik in het rechter gedeelte op AutoEndTasks.
  • Wijzig de waardegegevens van 0 naar 1.

Afsluiten Forceren 1

  • Bevestig met OK.
  • Sluit het register af via Bestand > Afsluiten.
  • Herstart de computer.

De waarde AutoEndTasks is standaard niet aanwezig in het register. U kan deze zelf aanmaken. Klik met rechts (rechter gedeelte) > Nieuw > DWORD (32-bits)-waarde. Geef de waarde vervolgens de naam: AutoEndTasks.

Nieuwe Waarde Aanmaken

Toepassingen geforceerd beĆ«indigen bij afsluiten Windows -  Alle gebruikersaccounts.

U kan bovenstaande tip ook toepassen voor alle gebruikersaccounts. Het enige verschil met bovenstaande is dat u in het register navigeert naar: HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Desktop.

De werkwijze is voor de rest identiek.