We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Start Button IconWerkt u met een dual-boot (meer dan één besturingssysteem)? Lees dan hier hoe u de computer sneller kan laten opstarten.

Hebt u meer dan één besturingssysteem op de computer geïnstalleerd, dan verschijnt er bij het opstarten gedurende 30 seconden een keuzescherm waarin u een selectie kan maken uit de geïnstalleerde besturingssystemen waarmee u de computer wilt opstarten. Maar wist u dat u deze tijdsperiode kan aanpassen? Deze tip legt uit hoe.

Hoe kan u een computer sneller laten opstarten met dual-boot?

  • Open het Configuratiescherm.

Configuratiescherm Openen

  • In het Configuratiescherm, dat voor de gelegenheid op pictogram weergave staat, klikt u op Systeem. (Met Vista zet u het Configuratiescherm in klassieke weergave)

Systeem Openen Win10

  • Klik op: Geavanceerde systeeminstellingen.

Geavanceerde Systeeminstellingen

  • Bij het venster dat opent selecteert u het tabblad Geavanceerd.
  • Klik op de knop Instellingen bij het vak Opstart- en herstelinstellingen

Dual Boot Opstarten 1

  • Bij het venster dat volgt kunt u dan de tijdsspanne waarbij het selectiescherm bij het opstarten getoond wordt, aanpassen.

Dual Boot Opstarten 2

U kan natuurlijk ook het vinkje weg halen voor de regel zodat u helemaal geen selectie meer hoeft te maken. Een ander besturingssysteem als standaard instellen (voor als u steeds te laat bent met het selecteren) kan u eveneens in bovenstaand dialoogvenster aanpassen.

Plezier ermee.