We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

2.625 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.63 (4 Votes)

Defrag IconHet defragmenteren met Windows biedt meer opties als u denkt. Deze tip legt uit waar u deze opties vindt en hoe u ze gebruikt.

Het defragmenteren in Windows biedt heel wat meer mogelijkheden als dat u op het eerste zicht zou denken. Alle schijven parallel defragmenteren? Uitvoer afdrukken, inclusief de fragmentatiestatistieken? Wenst u de uitgebreide opties van het defragmentatie programma van Windows te bekijken of te gebruiken, kan u dat doen via een kleine omweg.

Doe meer met het defragmenteren van Windows

  • Open Opdrachtprompt als administrator (Kies voor Opdrachtprompt (administrator), en niet zoals het rood omkarderd in onderstaande schermafdruk).

Opdrachtprompt Openen

  • Typ defrag in als commando, en druk op Enter.
  • Vervolgens verschijnt er een lijst met alle mogelijke opties voor het defragmenteren.

Defrag Opties 1

  • Als u bovenstaande schermafdruk goed bekijkt, zal u merken dat er heel wat combinaties mogelijk zijn. U begint met een syntax (schijfletter), gevolgd door één van de commando's uit de lijst (een woordje Engels begrijpen kan helpen).
  • Het mooie eraan is dat u diverse opties gemakkelijk kan combineren. Wenst u bijvoorbeeld alle harde schijven defragmenteren en een uitgebreide uitvoer afdrukken inclusief de fragmenstatiestatistieken, vult u het commando  defrag  /C /V in. U krijgt zelfs enkele voorbeelden van mogelijke combinaties onderaan.

Veel plezier ermmee!