We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

3.1666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.17 (3 Votes)

Hard DiskDat de beleidsregels van een harde schijf invloed kunnen uitoefenen op de prestaties er van wist u misschien al, maar als u gegevensverlies wil voorkomen, controleert u best even de beleidsregels, vooral van toepassing bij externe harde schijven.

Bij oudere versies van Windows kon u het zogenaamde schrijfcache van een harde schijf inschakelen waardoor de prestaties verbeterde. Het nadeel van deze opties was dat u telkens op het icoontje 'Hardware veilig verwijderen' (herinnert u zich het icoontje nog in het systeemvak?) moest klikken als u de harde schijf wou loskoppelen. Intussen is er veel verandert en heeft Microsoft besloten om deze optie, standaard ingeschakeld te laten. Het nadeel is echter dat als u met externe harde schijven werkt, deze optie niet ideaal is. Dit aanpassen kan u alvast helpen bij het voorkomen van gegevensverlies, bijvoorbeeld bij een stroomstoring.

Voorkom gegevensverlies bij externe harde schijven door het aanpassen van de beleidsregels:

  • Open Apparaatbeheer (typ apparaatbeheer in het zoekvenster van het menu Start of metro-startscherm) > klik op: Apparaatbeheer. Of klik met rechts op de veredelde Startknop > Apparaatbeheer.

Apparaatbeheer Openen

  • Klik op het pijltje of pijltje voor: schijfstations.
  • Klik met rechts op de (externe) harde schijf waarvan u de beleidsregels wil aanpassen.
  • In het menu kiest u voor Eigenschappen.

Prestaties Harde Schijf 1

  • In het dialoogvenster dat volgt, selecteert u het tabblad Beleidsregels.
  • Bij externe harde schijven, voorzien van een eigen voeding, plaatst u een vinkje bij: Leegmaken van Windows-schrijfcachebuffer op apparaat uitschakelen

Prestaties Harde Schijf 2

  • Bevestig met OK.

Klaar! Het staat u uiteraard vrij om een optie te kiezen, maar een externe harde schijf heeft toch vooral als doel om gegevens veilig op te slaan toch?